19 Aralık 2010 Pazar

Mustafa KEMAL ATATÜRK

Şimdi efenim Mustafa Kemal çok renkli ve bir çok konuda yardırmış bir dahi olarak, bu ülkenin ümmeti muhammed temelleri üzerine kurulduğunu sanan cahil yurdum insanına 10 gömlek büyük gelmiş bir şahsiyettir. Atatürk'ün bu millete giydirdiği gömlek yine 10 numara büyük geldiğinden çıkarıp atıyor ve cüppe peşinde koşuyor.

Aslında bu duruma pek de şaşırmamak lazım. Çünkü batı (dış mihraklar dediğimiz şey) 1. dünya savaşından beri türkiye ile uğraşıyor. Mesela Atatürk öldükten sonra daha 8 sene falan geçmişti ki, onun kapattığı tekke ve zaviyelerin hepsi açıldı, Atatürk heykelleri yıkılmaya ve ortalık din iman elden gidiyor diye bağırmaya başlayan yobazlarla dolup taşmaya başlamıştı. (Menderes döneminde oluyor bunlar)

Bugün bakıyoruz yine aynı manzara. Emperyalist ülkelerin türklere uyguladığı "Şuursuzlaştırma politikası" neticesinde dine ağırlık verildi ve dil yozlaştırılmaya başlandı. Çünkü bir ulusu çökertmenin en iyi yolu budur. İnsanların çevresinde toplandığı milli değerlere saldıracaksın ve eleştiri adı altında psikolojik savaş yürüteceksin.

"Türkleri yenmek için islam düşüncesinin içine girmeliyiz. Bu mucizeyi anlamak için bu gerekli. Yoksa böyle giderse asya'nın muazzam kapıları yüzümüze ebediyen kapanacak." Bu yazı 1922 de Hollanda'da yayınlanan Handelsblatat gazeteside çıkmış. Yani adamlar işi biliyorlar.

açıkcası bugün bütün dünya bilmektedir ki Türkiye çok önemli bir konuma sahip. Ve toprakları da zengin. Yani dünya haritasını açıp bakın Türkiye'yi dünyanın en ortasında görürsünüz. Tabii ki böyle bir değeri taşıyalabilmek için güçlü olmak lazım gelir. Eğer sahip olduğunuz değeri taşıyamayacak güçteyseniz, daha güçlü biri gelir ve onu alır götürür. Bu iş bu kadar basittir.

3 yorum:

  1. atatürkün bu resmini daha önce görmemiştim bak. çok karizmatik çıkmış :)

    YanıtlaSil
  2. Lan onca şey yazdık resime mi yorum yaptın helal olsun. (:

    YanıtlaSil

T.C kanunlarına aykırı, ya da hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır. Akıllı olun!